Een schoon pension is een blije logé

Bij Dierenpension Drachten vinden wij hygiëne één van de belangrijkste factoren van ons bedrijf. Wij vinden dat wanneer uw huisdier bij ons komt te verblijven deze recht heeft op een schoon verblijf. Dit is daarom dan ook onze standaard. 

Om u een beter beeld te geven over hoe wij schoonmaken en in welke regelmaat, hebben wij hieronder precies beschreven hoe wij te werk gaan zowel bij de honden als bij de katten. 

Een schoon verblijf voor uw hond

Elke morgen voor dat het pension open gaat voor klanten worden alle verblijven grondig gereinigd met diervriendelijke schoonmaak middelen. De verblijven worden vervolgens met kraanwater uitgespoten en wederom weer droog gemaakt. Dit proces word gedurende de dag herhaald wanneer word geconstateerd dat het verblijf niet meer voldoet aan onze standaarden wat een schoon verblijf betreft. 

Alle losse onderdelen zoals manden, kleedjes en speeltjes worden van de vloer verwijderd en schoongemaakt of zonodig vervangen. Alle verblijven beschikken over metalen waterbakken of zinken emmers. Ook deze worden welke morgen opnieuw gereinigd en gevuld zodat er altijd schoon drinkwater beschikbaar is.

Waarom hebben jullie geen grasweiden waar de honden kunnen spelen?

Dit is een vraag die wij regelmatig krijgen. Het antwoord op deze vraag is eigenlijk vrij simpel. Hygiëne! Ondanks het feit dat het er leuk uitziet, is het niet schoon te houden. Wij zijn op de hoogte van de huidige systemen welke gebruik maken van drainage. Desondanks blijven er erg veel haren en andere vormen van ontlasting steken onder dit kunststof grasdek. Dit is dan weer een broeinest voor bacteriën en schimmels. Dit gaat dan weer tegen onze standaard in, en daarom kunnen wij hier op dit moment nog geen gehoor aan geven.

Netjes en schoon verblijf voor uw kat

Ook in ons katten verblijf wordt elke morgen, voor dat het pension opent voor klanten alle katten verblijven schoon gemaakt. Deze verblijven worden allereerst uitgezogen met de stofzuiger waarna ze met een diervriendelijk schoonmaakmiddel worden gereinigd. Vervolgens worden alle verblijven weer droog gemaakt met nieuw schoon papier. Dit zelfde proces geld voor het grote kattenverblijf welke alle aparte kattenverblijven met elkaar verbind.

Stoppen wij hier? Nee zeker niet.

Alle manden en kleedjes welke in elk appart katten verblijf staan worden apart gereinigd zodat er geen bacteriën of viezigheden zich hierin kunnen nestelen. In alle katten verblijven staan poep bakken met kattengrit hierin. Zodat de kat zijn/haar behoefte hierin kan doen. Deze worden elke ochtend geleegd en gereinigd met diervriendelijk schoonmaakmiddel. Waarna er wederom nieuw kattengrit in word gedaan. Dit zelfde proces geld ook voor alle water en voerbakjes in het verblijf. 

“Voorkomen is beter dan genezen”

Tevens staat er bij de katten een moderne luchtreiniger welk er voor zorgt dat de luchtkwaliteit optimaal blijft. Deze filtert virussen, bacteriën en schimmels uit de lucht zodat er geen ziektes worden verspreid. Voor meer informatie over de katten klik dan hier.

Doordat wij zo steriel tewerk gaan voorkomen wij dat er ziektes uitbreken in ons dierenpension. Wij proberen een zo schoon mogelijke omgeving creëren waarbij de dieren zich vrijuit kunnen bewegen zonder dat er een kans bestaat dat ze ziek kunnen worden door nalatigheden als hygiëne.