Honden verblijven

Bij Dierenpension Drachten hebben wij een ruim aanbod van verschillende type honden verblijven. Niet alle verblijven zijn operationeel afhankelijk van de tijd van het jaar. Alle verblijven welke wij aanbieden zijn overdekt.  Alle honden verblijven hebben een verharde ondergrond bestaande uit beton. Tevens beschikken deze over vlonders van rubber voor een zachte ligplek. Ook zullen in alle verblijven manden geplaatst worden wanneer de honden hier verblijven. In alle operationele verblijven zijn standaard metalen waterbakken/emmers beschikbaar.  Wij hebben gekozen voor deze verharde materialen in verband met hygiene. Wilt u meer weten over hoe hygiënische wij te werk gaan klik dan hier.

De verschillende type verblijven:

  • Binnenverblijven (verwarmd)
  • Buitenverblijven
  • Dagopvang verblijven
  • Grote buitenverblijven
  • Binnenspeelplaats voor puppies en kleine hondjes (verwarmd)
  • Buitenspeelplaats

Binnenverblijven (verwarmd)

Zo hebben wij gedurende het hele jaar de binnen verblijven van het gebouw in gebruik. Deze verblijven zijn dan ook verwarmd gedurende koude periodes. Omdat het gebouw vrij diep is kunnen wij opvang bieden voor ongeveer 40 honden. De binnenverblijven hebben een afmeting van 1,5 meter breed bij 2 meter diep. Deze verblijven hebben een harde ondergrond bestaande uit beton en een rubberen vlonder en enkele kennels met een trespa (high pressure laminaat plaat) vlonder. Alle binnenverblijven hebben een luik die toegang bied tot het buitenverblijf. Omdat twee binnenverblijven uitkomen op één buitenverblijf zullen twee honden afwisselend van elkaar gebruik kunnen maken van het buitenverblijf door middel van een luik welke open en gesloten kan worden.

Buitenverblijven

De buitenverblijven zijn verbonden aan de binnenverblijven van het gebouw en zijn daarom ook het hele jaar in gebruik. In deze verblijven worden niet afzonderlijk honden geplaatst. Deze verblijven bieden enkel meer ruimte voor de honden welke verblijven in de binnenverblijven van het gebouw. De afmeting van de buitenverblijven zijn 3 meter breed bij 2 meter diep. Door het luik open te doen en toegang te verlenen tot het buitenverblijf heeft de logé dan in het totaal 10 m² tot zijn/haar beschikking.

Dagopvang verblijven

De 5 dagopvang verblijven worden in principe het hele jaar in gebruik genomen mits de buiten temperatuur dit toestaat. Deze verblijven zijn bedoeld voor honden welke maar één dag verblijven, zo als de naam al doet vermoeden. Mochten de dagverblijf kennels wegens te lage buiten temperaturen niet in gebruik kunnen worden genomen dan zullen we uitwijken naar de binnenverblijven (verwarmd). De afmetingen van de dagopvang verblijven zijn 2 meter breed bij 2,80 meter diep. Achter in het verblijf bevindt zich een muurtje van 1,5 m hoog welke dient als afscherming. Zo ontstaat er achter in het verblijf een ruimte van 5,60 m² welke de logé de mogelijkheid biedt zich terug te trekken. 

Voor meer informatie over dagopvang en de mogelijkheid hiertoe kunt u het beste telefonisch contact met ons opnemen (0512-301787) of langs komen tijdens onze openingstijden. Tevens worden er gunstigere tarieven gehanteerd waneer er gekozen wordt voor dagopvang (het huisdier verblijft immers alleen gedurende de dag). 

Grote buitenverblijven

De 25 grote buitenverblijven worden in principe het hele jaar door in gebruik genomen mits de buiten temperatuur dit toestaat. Echter wordt een groot deel van deze kennels alleen in de zomermaanden in gebruik genomen. De afmetingen van de grote buitenverblijven zijn 2,50 meter breed bij 4,80 meter diep. Achter in het verblijf bevindt zich een muurtje van 1,5 meter hoog welke dient als afscherming. Zo ontstaat er achter in het verblijf een ruimte van 12 m² welke de logé de mogelijkheid biedt zich terug te trekken. 

Binnenspeelplaats voor puppies en kleine hondjes (verwarmd)

De binnenspeelplaats (verwarmd) is het gehele jaar operationeel. Deze grote ruimte wordt gebruikt om verschillende logés met elkaar te laten spelen (dit altijd onder toezicht). Ook deze ruimte heeft een betonnen ondergrond i.v.m. hygiene.  De gehele ruimte is vrij hoog en is bovenin met ramen omringt om zo voor voldoende daglicht te zorgen. Tevens zijn er meerdere licht platen in het dak verwerkt wat zorgt voor een goed verlichte ruimte. 

Gedurende het hele jaar proberen wij zoveel mogelijk huisdieren met elkaar te laten spelen door ze samen te plaatsen op de buitenspeelplaats (dit gebeurd altijd onder toezicht). Tevens wisselen wij deze groep zo veel mogelijk af zodat alle logés de kans krijgen om met elkaar te spelen.

Buitenspeelplaats

De buitenspeelplaats bevindt zich buiten (zo als de naam al doet vermoeden) en is het hele jaar in gebruik mits de temperatuur het toestaat. De zijkanten zijn omringt door metalen spijlen zodat het de buiten omgeving zo goed mogelijk wordt weergeven. Desondanks hebben wij er wel voor gekozen deze te overdekken met een dak i.v.m. neerslag het gehele jaar door. De gehele ruimte is 7meter breed bij 20 meter diepen heeft tegels als ondergrond. Ook deze ruimte heeft een verharde ondergrond i.v.m. hygiene. In het midden van deze ruimte bevindt zich een betonnen buis welke benut kan worden door de logés tijden het spelen. Tussen de betonnen buis en de achterkant van het verblijf staat een vlonder van 2 meter breed, 2 meter lang en 0,5 meter hoog en bestaan uit metalen stangen en kunststof. Aan de achterkant van het verblijf bevinden zich 10 afzonderlijke on-afgesloten verblijven van 1,5 meter breed en 1,5 meter diep. Deze 10 verblijven zijn verdeeld over 2 verdiepingen. De 2e verdieping kan worden betreden door gebruik te maken van de loop plank. Deze ruimtes zijn ideaal voor de logés om zich terug te trekken na het spelen. 

In de zomer period proberen wij zoveel mogelijk huisdieren met elkaar te laten spelen door ze samen te plaatsen op de buitenspeelplaats (dit gebeurd altijd onder toezicht). Tevens wisselen wij deze groep zo veel mogelijk af zodat alle logés de kans krijgen om met elkaar te spelen.